Update #8 Antigua Classics - Barbuda - St. Martin

Som en afrunding af vores tid i Caribien havde vi tilmeldt os et kendt regatta for træbåde, som hedder Antigua Classic Yacht Regatta. Stævnet fandt sted fra d. 13-19. april og tiltrækker gamle både fra nær og fjern. Vi ankom et par dage før regattaen startede for at få Bellona på land, så vi var klar til at komme retur over Atlanten igen i starten af maj og så båden stod flot til stævnet.

 

Vi havde båden på land i 4 dage på en gammel bedding i English Harbour, hvor værftsarbejderen dykker rundt under båden for at sætte støtterne. Dette var en proces som tog cirka 3 timer. Efter en dag på land kom Bjørn, Jesper og Peter, som alle skulle sejle med i regattaen. Bjørn skulle være på båden april ud, mens Peter kun var der for regattaen og Jesper skal sejle med hele vejen hjem over Atlanten til Danmark.

 

 

Efter et par arbejdsdage på land, var Bellona klar til at komme i vandet igen inden regattaen startede to dage senere. Vi var kommet i ”Vintage” klassen sammen med 5 andre både, som alle var både fra før Anden Verdenskrig. På stævnets første dag var der singlehand sejlads, hvor Jens var ude og sejle båden alene mod en stor del af de andre deltagere. Dagen efter var der uddeling af Contour d’Elegance, hvilket er en pris for den bedst renoverede båd. Prisen er opdelt i professionelt samt privat vedligeholdte både, hvor Bellona vandt førstepladsen i sidstnævnte kategori til besætningen og ejernes store begejstring!

 

 

Det blev til nogle flotte sejladser dagene efter, hvor man sejler blandt mange flotte både – heriblandt den 213-fods store Adix. Den ene dag havde vi en journalist med om bord, som skrev en lille historie om turen og Bellona (læs artiklen her: ). Når man kom ind fra sejlads var der hver dag fællesarrangement foran Antigua Yacht Club med liveband og servering af øl og dark and stormy i baren. Efter en rigtig god uge var det tid til prisuddelinger på sidste dagen, hvor vi kom ind som nummer 3 i vores klasse.

 

 

Som afslutning på stævnet blev der afholdt dinghy race, hvor deltagerne konkurrere om at ro en udlagt bane hurtigst. Mads og Jens vandt her 2. pladsen i herrernes double og Peter gjorde en ihærdig indsats i en meget lille jolle i herrernes single, som han havde trænet til oppe i fjorden flere uger forinden.

 

 

Peter afmønstrede efter stævnet var slut og den resterende besætning sejlede til Green Island lidt øst for Antigua. Her blev vi i to dage, hvor vi slappede af med kitesurfing og snorkling. Snorklingen resulterede i harpunering af 3 langustere, som blev til en rigtig god aftensmad.

 

 

Herefter gik turen videre nord på til den noget mere øde Barbuda, hvor vi lå ved Coco Point. Her er der ikke mange andre sejlere, og vi lå med 3-4 andre både i bugten ud for en af de flotteste strande vi har set. På stranden var der masser af kokospalmer. Det lykkes os at plukke en del friske kokosnødder, som vi kunne drikke. Om søndagen på Barbuda var vi inde i byen for at se hestevæddeløb, som var meget lokalt.

Efter nogle dage på Barbuda sejlede vi videre til St. Barts, hvor vi var en enkelt dag. Her lejede vi Mini Mokes og kørte øen rundt. Dagen efter sejlede vi til St. Martin, hvor Bjørn skulle flyve fra. Inden Bjørn skulle af sted var vi en tur forbi Maho Beach, hvor de store fly kommer meget tæt på stranden inden de lander. De sidste par dage er gået med at gøre Bellona klar og proviantere til overfarten. Næste stop er Bermuda ca. 900nm.  

 

 

Links til film fra regattaen og en artikel: 

http://antiguaclassics.com/v1/index.php/magnificent-sunday-parade-april-17-2016/

 

Mange hilsner

 

Nikolai, Mads, Jesper og Jens