Update #7,5 St. Martin, St. Barts, BVI

Efter en god tid med venner og familie ombord i februar og starten af marts er vi nu igen kun os tre ombord. Vi sejlede fra Dominica til Iles-Saintes, som er en lille fransk ø-gruppe, der hører under Guadaloupe. Vi tilbragte 3-4 dage her, hvor vi nød det gode franske køkken og flotte omgivelser og fik slappet lidt af: Herefter sejlede vi op til Guadaloupe, som kun var et par timers sejlads væk. Vi havde på forhånd læst der skulle være rigtig flotte dykkerområder på vestsiden af øen, ud for Pigeon Island. Her er placeret en undervandstatue af den berømte franske dykker Jacques Costeaus.

Vi lagde os på nordsiden af øen hvor vi rigtig flotte snorkeldyk. Efter de franske øer satte vi kursen mod den nordlige del af Caribien. Første stop var St. Martin, som er delt i to, en fransk og en hollandsk del. Vi lå i Simpsons Bay på den hollandske side. Der var fyldt med super yachts og vi så blandt andet Eclipse, som er den næst største superyacht i verden og ejet af den russiske oligark Roman Abrohamavich der bruger den til at sejle sine gæster fra St. Martin 12 sømil over til sit hjem på St. Barth. Selvom vi var på den hollandske side føltes det mere som at være i USA, og var en stor kontrast til det sydlige Caribien. For at komme ind i den marina vi lå i, skulle man gennem en kanal, som kun åbnede få gange om dagen.

Ved indsejlingen til inderhavnen lå Sint Martin Yacht Club, som var et perfekt sted til en sundowner. Her kunne man sidde og se på alle de både der kom ind og ud af kanalen efter dagens sejlads og de fik alle en hilsen med på vejen. Vi fik også byttet vores klubstander, som blev hængt op blandt alle de andre i klubhuset. Efter nogle dage på St. Martin var det tid til at komme videre. Vi sejlede mod BVI, De Britiske Jomfruøer, som ligger et døgns sejlads væk og består af mange små øer! Den første tid på BVI brugte vi i selskab med The Yacht Week, som vi alle har arbejdet for i Kroatien. Vi fulgte ruten i et par dage og mødte nogle hyggelige skippere og blev inviteret med til festerne om aftenen. Desuden havde Jens fødselsdag samtidigt med, så der blev bagt brunsviger og købt lagkage (en kasse øl). Efter nogle dage med The Yacht week, tog vi lidt tid for os selv. Vi sejlede til Trellis Bay, hvor der var Full Moon party i bugten, så det var svært at få en anker plads. På stranden og i vandkanten var der en masse kunstværker der var lavet med bål i midten mens der var underholdning af de lokale og stor buffet.

Da vi var tæt på US Virgin Islands (de dansk vest indiske øer) tog vi en færge der over en dag. Grunden til vi ikke sejlede der over selv, er de strikse visum regler der er for at sejle til USA. Vi havde en dag på St. Thomas, i Charlotte Amalie. Byen er præget af amerikanske turister og krydstogtskibe i lange baner. Til trods for det var set sjovt at se de gamle danske vejskilte, bygninger og forts, og byen ligger beskyttet i en kæmpe naturhavn - med et virkelig flot udsigt fra de høje bakker der omgiver byen. Sidste stop i BVI var ud for den lille ø Saltisland, hvor det legendariske gamle dampskib RMS Rhone sank i en storm i 1867. Vi lagde anker ud for vraget. Vraget ligger i to dele på bunden, hvor den bagerste del ligger på 9m vand og den forreste på 20m. Den bagerste den var fin med snorkel udstyr og man kunne se på propel og flere detaljer af skibet. Fra BVI sejlede vi vider til Antiqua med et kort ophold på St. Barts på vejen.